Zwiększone spalanko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marnik79
    Drive
    • 2006
    • 76

Zamieszczone przez Maicroft
    takie bawienie sie powoduje potem zapiekanie kierownic w turbo i jeszcze wieksze cyrki bo pedal gazu nigdy nie przekracza 1/3 swojego zakresu
    Bez przesady, pedału gazu to ja nie głaskam, na trasie 130-150 km/h trzeba trzymać żeby srednia predkosc przejazdowa wyszła 85km/h, wiec nie popadajmy w skrajności. Gumy mam 195/65. Pozostaje mi sie cieszyc z wyniku.
    Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
    Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie

Komentarz

• bartolini1978
      Elegance
      • 2006
      • 755

Zamieszczone przez marnik79
      Bez przesady, pedału gazu to ja nie głaskam, na trasie 130-150 km/h trzeba trzymać żeby srednia predkosc przejazdowa wyszła 85km/h, wiec nie popadajmy w skrajności. Gumy mam 195/65. Pozostaje mi sie cieszyc z wyniku.
      Mam opony 225/45/17 srednia z chorwacji wyszła 93km/h na klimie, załadowany i srednia paliwa wyszła ok 6.3 litra na trasie .
      Ale prawa noga bolala mnie przez 2 dni. :wink:
      Najwieksze spalanie jest przy przyspieszaniu i jesli jedziesz 130-150 to np w Austrii to jest normalna przelotowa i i pedał gazu nawet 50 km nie drgnie ale jesli jedziesz szybciej to trzeba podłoge zaliczac a wtedy wir w baku straszny

Komentarz

• esjot
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 152

czyli ponizej 5,2l na 100? Wszystko zalezy co dla kogo oznacza "nie jechac wolno"110?130?150?170?

Widać ,że nie jesteś częstym gościem na autostradach w Niemczech.
        Ja jestem od 6 do 10 razy w roku i to nie na 1 dzień.
        Więc informuję dla mnie wolno to 120 km/h.

:twisted:
        PZDR
        Superb - 2 Kombi

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

esjot, ja po autostradach w niemczech jezdze 180-200 - dlatego pytam Wydaje mi sie tylko ze jesli komus przy 150-170 - a tak jezdzi wiekszosc po autostradzie w niemczech - pali 5,2litra to jezdzac 70-90 - trzeba sie co jakis czas zatrzymac zeby spuscic paliwa - bo sie przestanie miescic w zbiorniku :diabelski_usmiech
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• SZAFA
            Classic
            • 2006
            • 8

U mnie na pełnym baku zrobię może 600
            żyjmy oszczędnie

Komentarz

• marcind
              Rider
              • 2005
              • 438

Zamieszczone przez SZAFA
              U mnie na pełnym baku zrobię może 600
              to juz lekkie przegiecie nawet jesli jezdzisz tylko po miescie, przeciez to prawie 10 l/100 km. U mnie srednio wychodzi 5l/100km....
              Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
              mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• MZD
                Ambiente
                • 2004
                • 242

Max co udało mi się zrobić z bakiem zalanym pod korek to 1170 km... oczywiście w trasie.

Średnie spalanie gdzie 50/50 trasa/miasto to jakieś 5.3-5.8... :szeroki_usmiech
                Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Jabar1975, No i wtedy spala Ci w granicach 7-7,5l i nie bedzie mniej. Silnik 2.0 pali wiecej niz 1.9, do tego robia roznice opony i tego mi nikt nie powie, ze tak nie jest. U nas po PL trzymac ciagle 5-6 bieg jest ciezko, bo co chwile znajda sie uplynniacze ruchu lub koledzy sobie w tirach leca jeden za drugim na waskiej drodze po 4-5 tak mialem ostatnio i jak ich wyprzedzilem to sie zaczely komentarze na CB to ich opierdolilem i juz nic wiecej nie mowili i nagle zrobily sie miedzy nimi wieksze odstepy.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• marcind
                    Rider
                    • 2005
                    • 438

Zamieszczone przez Maicroft
                    to ich opierdolilem i juz nic wiecej nie mowili
                    to normalnie Ciebie trzeba sie bac na drodze... :roll: :szeroki_usmiech
                    Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
                    mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

marcind, Nie, wiesz ja bylem spokojny, ale ile taka ciezarowka ma dlugosci, a ile jak jedzie i 5 pod rzad. Do tego byl piatek i mieli zakaz jazdy i slysze jak miedzy soba gadaja i mowia, ze w sumie mieli juz stanac ale maja to w dupie, bo i tak inspektorkow nie bedzie tu nigdzie. Moja cierpliwosc wiec w koncu sie skonczyla bo krolowie szos patrzacy na wszystkich z gory lekko przeginaja, ja wiem ze oni zarabiaja tym na zycie, ale bez przesady.

Do tego w dlugi weekend wystapilo to co sie spodziewalem. Syndrom kierowcy niedzielnego.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• bartolini1978
                        Elegance
                        • 2006
                        • 755

Maicroft, ja mam do czynienia z kierowcami codziennie i to co opawiadają o jezdzie to czasami zastanawiam sie czy nie kupic czołgu.
                        Ostatnio wracałem z Krakowa i to co tam wyprawiają ponowie tirowcy to degrengolada.
                        Zastanawiam sie jesli jedziesz szybciej to jak utrzymac niskie spalanie :?:

Komentarz

Pracuję...